Nei Jing Stammen en Takken

De oorsprong van de acupunctuur wordt beschreven in de Nei Jing. Dit boek is een compilatie van vele ervaren doktoren die de werking van acupunctuur beschrijven. Acupunctuur is niet het simpelweg het prikken van een punt om een symptoom te onderdrukken. Acupunctuur is gebaseerd op oude filosofische concepten. 

Deze 10-daagse bijscholing brengt u in een jaar tijd de beginselen van de CCM bij: Classical Chinese Medicine ofwel acupunctuur volgens de Wu Yun Liu Qi, de Stammen en Takken. De CCM baseert zich nog meer dan de TCM op de oude boeken: de Nei Jing (Su Wen en Ling Shu), de Nan Jing en de Jia Yi Jing. Het geeft verdieping, omdat de acupunctuur direct vanuit de filosofische principes wordt beschreven. Deze filosofische principes blijken verrassend praktisch én tijdloos te zijn: “nieuwe” westerse diagnoses, maar ook oude diagnoses en de normale westerse fysiologie worden op een zeer logische en inzichtelijke wijze verklaard, waarbij veel puzzelstukjes op hun plek vallen. Daarnaast gaat de CCM-therapeut niet uit van vaste puntenformules of puntencombinaties per aandoening, maar kiest hij per individu een aantal punten, gebaseerd op gegevens als de persoonlijke constitutie van de cliënt, het tijdstip van de dag en de seizoensenergie.

Loopt u vast met uw behandelingen? Wilt u weten hoe u uw behandelingen nog meer kunt aanpassen op uw cliënt? Bent u op zoek naar verdieping? Dan is deze bijscholing iets voor u.

Bij de opleiding hoort een apart aan te schaffen boek: Celestial Stems & Terrestrial Branches. Via Meditura krijgt u 10% korting op de aanschafprijs van €99,-. Het boek wordt gebruikt als de basis van de opleiding, en zal in de jaren daarna regelmatig kunnen worden geraadpleegd in uw acupunctuurpraktijk.

Achtergrond

Lesoverzicht

 “Stammen en Takken Specialist”

Na het volgen van deze basiscursus bestaat er de mogelijkheid een vervolgcursus te volgen. Hierbij wordt in een jaar tijd ingegaan op de pathologie van de acupunctuur volgens de CCM, waarbij de toepassingen in de praktijk weer aan de orde komen.

 

Inschrijven

Wilt u zich direct aanmelden voor deze opleiding of nascholing? Dat kan d.m.v. onderstaand formulier. De velden met een * zijn verplicht.
Wilt u alleen meer informatie? Gebruik dan het contactformulier op de contactpagina.

Geslacht *

Naam, voorletters *

Factuuradres *

Postcode *

Plaats *

Praktijknaam

Geboortedatum *

Geboorteplaats *

Telefoon

Email *

Relevante vooropleiding

Lid van welke beroepsvereniging

Inschrijving voor *

Opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

DOCENTINFORMATIE: PETER VAN KERVEL

Peter werkt al meer dan 30 jaar binnen de medische wereld, waarvan de laatste 25 jaar als acupuncturist in zijn eigen praktijk in Nederland en Israel. Daarnaast is Peter als acupunctuurdocent gespecialiseerd in Classical Chinese Medicine. Deze acupunctuur is gebaseerd op oude Chinese teksten, zoals de Nei Jing, Nan Jing en Jai Yi Jing.

DEZE NASCHOLING:

Aantal dagen 10
Inclusief lesmateriaal NEE
Inclusief lunch NEE
Prijs  € 1280,00
Voertaal Nederlands
Min. aantal deelnemers
Max. aantal deelnemers
10 personen
20 personen

CURSUSDATA:

We verwachten deze bijscholing in 2019 weer in te kunnen plannen.

Mocht u belangstelling hebben voor deze opleiding kunt u een mail sturen dan houden wij u op de hoogte.

LESTIJDEN: 10.00-17.00 uur

Deze nascholing is geaccrediteerd door NVA, Zhong, NWP en NBCG Yi.