Meditura organiseert diverse na-en bijscholingsprogramma’s op het gebied van de Chinese Geneeswijze. Onze doelgroep bestaat uit acupuncturisten en therapeuten die gespecialiseerd zijn in aanverwante vakgebieden zoals tuina en kruidentherapie. Daarnaast organiseren wij vanaf 2013 weer een volwaardige opleiding tot acupuncturist.

Meditura is in 2005 opgericht. Aanvankelijk richtte Meditura zich op de import en verkoop van acupunctuurgerelateerde goederen, zoals kruidenpreparaten, naalden en andere producten uit China. In 2008 begon Meditura samen met freelance docenten met het organiseren van acupunctuurgerelateerde scholingen. Sinds 2009 organiseert Meditura onder de naam ‘Meditura Opleidingen’ een afwisselend nascholingsprogramma en sinds 2013 in samenwerking met Peter van Kervel ook een basisopleiding acupunctuur, gegeven vanuit de Wu Yun Liu Qi, of Nei Jing Stems & Branches-traditie.

De visie van Meditura is een opleidingsprogramma aan te bieden met de klassieke Chinese Geneeswijze (CCM) als grondbeginsel, evenwel ingebed in de reguliere westerse medische kennis van vandaag. Daarnaast wil Meditura de acupuncturist in de volledige breedte educatief ondersteunen: niet alleen vakinhoudelijk, maar ook in thema’s die van belang zijn voor de (fiscale en financiële) praktijkvoering van de complementair werkende therapeut en in thema’s die de persoonlijke ontwikkeling van de therapeut én zijn cliënten aanspreken.

  • Meditura: Van opleiding naar universiteit.

    Meditura is een nieuw aanbod van opleidingen, bij- en nascholing aan het ontwikkelen. We verwachten vanaf 2019 ons vernieuwde aanbod …

    Lees meer